زندگی آرام تر با ترک عادت استرس و نگرانی

زندگی آرام تر با ترک عادت استرس و نگرانی

متاسفانه در زندگی شلوغ و پرمشغله امروزی با سیستم های پر استرس کاری روزانه انسان ها ، این نگرانی در زندگی ما تبدیل به یک عادت شده است که در این مقاله خواهم گفت که چگونه می توانیم این عادت استرس و نگرانی را ترک کنیم تا زندگی آرام تر و لذت بخش تری را تجربه کنیم

بسیاری از ما فکر می کنیم چون ما به این استرس های روزانه عادت کرده ایم پس تاثیر آنچنانی دیگر بر جسم و روح ما نمی گذارد و این را می دانیم که حداقل برای ذهن و روحمان به خودمان دروغ می گوییم ، ما هر روز ذهن و روحمان در برابر این استرس ها آسیب جدی می بیند ، اما جسم ما چطور ؟ آیا جسم ما هم در برابر این نگرانی های روزانه آسیب می بیند ؟

استرس و نگرانی باعث بسیاری از بیماری ها می شود

همه ما می دانیم که استرس و نگرانی عامل اصلی بسیاری از بیماری ها است اما شاید در بسیاری از مواقع تلاش می کنیم که این موضوع را فراموش کنیم تا به فرض خودمان کمتر آسیب جسمی ببینیم و غافل از اینکه این عادت وحشناک هر روز در بدن ما تاثیر می گذارد و در نتیجه در کوتاه مدت و بلند مدت تبدیل می شود به بسیاری از بیماری های جسمی .

بیماری های جسمی که بر اثر عادت استرس و نگرانی بوجود می آید

بیماری های جسمی که بر اثر عادت استرس و نگرانی

سرطان های مختلف یکی از بیماری های جسمی است که اکثر ما هم قبول داریم که دلیل اصلی شکل گیری آن در بدن استرس است و حتی باز هم می دانیم حتی در طول درمان اگر با روحیه و انرژی باشیم و نگرانی به خود راه ندهیم حتما درمانمان موفق تر و سریع تر خواهد بود و همه ما هم می دانیم که پیشگیری بهتر از درمان است اما واقعا نمی دانم که چرا اکثر ما انسان ها با تمام این دانسته ها و آگاهی ها کار خاصی انجام نمی دهیم.

بیماری هایی مانند آرتروز ، بیماری های قلبی ، چاقی ، دیابت ، جنون و صدها بیماری جسمی دیگر که دلیل اصلی شکل گیری آن در بدن ما انسان ها استرس و نگرانی است اما همچنان کار خاصی انجام نمی دهیم . چرا ؟ نگران نباشید در این مقاله راه حل هایی را پیشنهاد خواهم داد تا بتوانیم این عادت نادرست را کنار بگذاریم زندگی شاد و آرام تری را تجربه کنیم .

مطلب پیشنهادی :

راه های رهایی از نگرانی و استرس و رسیدن به شادی

 

ترک عادت استرس و نگرانی در سه مرحله

دلیل اصلی بسیاری از استرس ها و نگرانی ها سردرگمی است و این سردرگمی ها انقدر در زندگی ما زیاد می شوند که استرس ها و نگرانی های ما تبدیل به عادت می شود و متاسفانه از یک جایی دیگر ما خیلی متوجه استرس های روزانه خود نمی شویم چون داریم به آنها عادت می کنیم .

در اینجا با سه مرحله ساده تلاش می کنیم که به خودمان کمک کنیم که این عادت نادرست را کنار بگذاریم .

سه مرحله ترک عادت استرس و نگرانی :

سه مرحله ترک عادت استرس و نگرانی

۱ – تشخیص

۲ – تحلیل

۳ – تصمیم

 اگر اجازه می دهید این سه مرحله را با یک مثال توضیح دهم ، برای مثال فردا یک امتحان مهم و سرنوشت ساز داریم و برای این امتحان بسیار نگران هستیم . در مرحله اول تشخیص می دهیم که دلیل این نگرانی چیست ، که طبیعتا واضح است ، امتحان مهم و سرنوشت ساز فردا . در مرحله دوم با سوال “چکار می توانم انجام دهم ؟ ” آنرا تحلیل می کنیم که می تواند جواب های مختلفی داشته باشد مانند : سعی کنم یک جمع بندی کلی از مطالبی که خوانده ام داشته باشم – شب قبل از خواب برای آرامشم مثلا یک لیوان شیر بخورم – یک مدیتیشن می تواند استرس را کم کند و صدها کار دیگر.

مهم ترین مرحله ، مرحله تصمیم است

اما مهم ترین مرحله ، مرحله تصمیم است و یک قانون بسیار مهم : در مرحله تحلیل می توانیم هزار مورد راهکار ارائه دهیم و همه جوره سبک و سنگین کنیم اما در مرحله تصمیم بعد از تصمیم گیری نهایی دیگر اجازه نداریم حتی لحظه ای به عقب نگاه نمی کنیم و فقط باید ادامه دهیم مثلا برای این مورد تصمیم می گیریم که یک جمع بندی کلی بر روی مطالب داشته باشیم و به امید خدا بخوابیم که فردا صبح پرانرژی و با اعتماد به نفس در جلسه امتحان حاضر شویم .

دو دل بودن بعد از تصمیم گیری نهایی نه تنها استرس ما را کم نمی کند بلکه همان مقدار کمی آرامشی هم اگر باقی مانده باشد را از ما خواهد گرفت . پس بعد از تصمیم نهایی در هیچ شرایطی حتی لحظه ای به عقب نگاه نمی کنیم .

رعایت کردن این سه مرحله ضروری است .

شاید به ظاهر می گویید که ما اکثرا این مراحل را رعایت می کنیم اما هنوز هم استرس و نگرانی داریم ، دلیل آن هم مشخص است همانطور که استرس های ما بعد از مدتی که بطور مداوم و آگاهانه تکرار شده اند تبدیل به عادت شده است برای ترک عادت هم باید این مراحل را به صورت مداوم و آگاهانه تکرار کنیم ، پس شروع کنیم و برای همیشه به زندگی آرام و رضایت بخش خود برگردیم و می بینیم که بعد از رسیدن به آرامش زندگی دیگر هیچ گاه نمی خواهیم مجددا به عادت مخرب استرس و نگرانی های گذشته برگردیم .