تصمیمات منطقی نتیجه خوش بینی های معتدل است

تصمیمات منطقی نتیجه خوش بینی های معتدل است

اما چرا میانه روی در این مسیر می تواند بهترین انتخاب باشد؟ تفاوت تصمیمات انسان هایی با خوش بینی های معتدل با انسان هایی با خوش بینی های افراطی یا حتی بدبین ها در چیست؟ چه گروهی تصمیمات منطقی تری را می گیرند؟

انتخاب کنیم، خوش بینی های معتدل یا افراطی

اجازه دهید برگردیم به جلسه مهمی که در مطلب گذشته به آن اشاره کردم . چرا اکثر افرادی که در آن جلسه حاضر بودند به توضیحات من توجه نمی کردند؟ چرا اکثرا ترجیح می دادند تمرکز خود را روی آن پروژه بزرگ بگذارند که هر چه سریع تر و با کیفیت بالا برگزار شود؟

وقتی روی خوش بین های خود متعصب باشیم RACC پرقدرت تر و سریع تر وارد عمل می شود. (یادآوری می کنم که RACC مسئول کاهش استرس و ترس در آمیگدالا است) مغز به شرطی در تصمیمات خود تجدید نظر می کند که با پیشنهاداتی رو به رو شود که نسبت به انتخاب های خودش مثبت تر و خوش بین تر باشد و در غیر این صورت ترجیح می دهد از موضع قدرت خود پایین نیاید.

برای مثال آزمایشی روی تعدادی از افراد انجام دادند و از آن ها خواسته شد که احتمال رخ دادن یک اتفاق بد مثل سرطان را برای خود تخمین بزنند. آمار واقعی اعلام شده در این آزمایش ۳۰ درصد بود.

درست حدس زدید، تنها افرادی انتخاب های خود را تغییر دادند که آمار واقعی از انتخاب های آن ها بهتر و مثبت تر بود یعنی افرادی که احتمال رخ دادن سرطان را ۵۰ درصد تخمین زده بودند با فهمیدن آمار واقعی یعنی ۳۰ درصد، انتخاب خود را به ۴۰ درصد تغییر دادند ولی افرادی که انتخاب آن ها ۱۰ درصد بود آمار واقعی ۳۰ درصد نتوانست تغییر خاصی در انتخاب آن ها ایجاد کند.

اهمیت میانه روی و اعتدال اینجا مشخص می شود و تعصب می تواند بسیار خطرناک باشد. خوش بینی و بدبینی بیش از اندازه به ما اجازه تصمیمات درست و منطقی را نمی دهد و طبیعتا آینده زیبایی در انتظار ما نخواهد بود.

2 دیدگاه برای “تصمیمات منطقی نتیجه خوش بینی های معتدل است

  1. Mohsen گفته:

    درود بر شما
    گرایش به سمت یک نگرش خوب با چاشنی شانس و اتفاقات غیر مترقبه خوب که به سمت هر کسی متمایل شود بی تردید خوشحال خواهد شد اما مسله اینجاست که آیا همواره اینگونه است ؟ جناب سعدی میفرماید « ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری » به گمان من در این جمله تمام چیزی که ما راجع به خوش بینی و واقع بینی میخواهیم نهفته است خوش بینی این است که میدانیم تمام کائنات می‌تواند در خدمت ما باشند در صورتی که قوانین طبیعت را رعایت کنیم شاید دید ماورایی که من نسبت به زندگی دارم باعث شده که اینچنین فکری داشته باشم انتخاب درست هدف و یا هدف گذاری درست راه منطقی با کمی احتمال خوب می‌تواند مسیر درستی باشد . تشکر و سپاس از شما و متنهای زیبای شما که نتیجه تحقیقات عملی گسترده شماست و همچنین گروه شادی افزا

    • شادی افزا گفته:

      درود بر شما
      با این جمله شما بسیار موافقم “تمام کائنات می‌تواند در خدمت ما باشند در صورتی که قوانین طبیعت را رعایت کنیم” اما متاسفانه خیلی از ما حتی بخش کوچکی از قوانین طبیعت را رعایت نمی کنیم و همیشه هم توقع داریم و شکایت می کنیم.
      با سپاس فراوان

دیدگاه‌ها بسته شده است.