پادکست امروز داستان واقعی بسیاری از ما انسان ها است . در ابتدای این پادکست از پیرمرد دانایی می پرسند که چه شخصی بیشتر از همه را در این دنیا دوست داری و پیرمرد دانا جواب می دهد خیاطم را ، اما معیار دوست داشتن پیرمرد بر اساس چیست ؟ آیا اشخاص مهم تر از خیاط در این دنیا نیستند که برای پیرمرد دانای داستان دوست داشتنی تر باشند ؟
معیار دوست داشتن
هر کدام از ما معیارهایی برای دوست داشتن همدیگر داریم و عزیزان و دوستانمان را بر اساس استانداردها و دلایل خودمان دوست داریم . معیار دوستی پیرمرد داستان قضاوت درست است ، چیزی که هر روز به هر نحوی همه ما با آن سر و کار داریم .
هر روز ما انسان ها خواسته یا ناخواسته قضاوت می کنیم ، وقتی فردی را تشویق ، تحسین و یا حتی تکذیب می کنیم و در رفتارهای روزمره با همکاران ، دوستان و عزیزانمان ، مشغول قضاوت کردن آن ها هستیم ، پس خواسته یا ناخواسته این کار را انجام می دهیم و حال که قضاوت می کنیم چکار کنیم که قضاوت درستی داشته باشیم .
به درستی قضاوت کنیم
اول از همه قضاوت های خود را بر اساس دانایی و آگاهی انجام دهیم و از روی ظاهر و با یک نگاه قضاوتی را انجام ندهیم و سعی کنیم بررسی کنیم که در جایگاهی هستیم که می خواهیم قضاوت کنیم چون نه ما خیلی انسان سالم و درستی هستیم و نه طرف مقابلمان انقدر ناسالم که بتوانیم سریع آن شخص را قضاوت کنیم پس لازم است برای قضاوت درست کمی فکر کنیم.
اگر راه فراری از قضاوت کردن نداریم سعی کنیم مواظب تله های ذهنی خطرناکی که باعث قضاوت نادرست ما می شود باشیم .
انواع تله های ذهنی قضاوت
یکی از مهمترین تله های ذهنی که اکثر ما گرفتار آن می شویم این است که از روی ظاهر انسان ها قضاوت می کنیم یعنی اگر طرف مقابلمان از نظر ظاهری و فزیکی فرد جذابی باشد قضاوت می کنیم که انسان باهوش ، مهربان و خوش برخوردی نیز هست و برعکس که از نظر منطقی این یک قضاوت کامل غلط است .
تله دیگری که باز هم بسیاری از ما درگیر آن می شویم این است که ذهن خوانی می کنیم و باور داریم که می دانیم دیگران در مورد ما چه فکری می کنند و این باعث قضاوت های اشتباه و خطرناکی از طرف ما خواهد شد .
و یک تله دیگر اینکه ما وقتی نتیجه کار را متوجه می شویم قضاوت می کنیم و حتی این قضاوت در خیلی مواقع با سرزنش هم همراه خواهد بود برای مثال اگر دوستمان در کاری شکست خورد بارها او را قضاوت می کنیم و حتی سرزنش می کنیم که گفتم که این کار آخر و عاقبت ندارد و شکست می خوری و حال که نتیجه آن را می دانیم اینگونه قضاوت می کنیم که احتمال اینکه طرف مقابلمان در این کار موفق و پیروز می شد هم بود .
این موارد و دنیایی از این اشتباهات این چنینی باعث می شود که بسیاری به پیرمرد دانای داستان حق دهند که معیار دوست داشتن خود را بر اساس قضاوت های درست بسنجد .