۹۰ درصد تغییر باورها آگاهی به باورها است، یعنی وقتی می فهمیم که کجا مسئله داریم.
گام های تغییر باورها
- آگاه باشیم
- بخواهیم که تغییر کنیم
- آماده باشیم
- باورهای قبلی را رد کنیم (از باورهای گذشته درس بگیریم)، من چگونه می توانم در آینده بهتر عمل کنم
- باور جدید را انتخاب کنیم
- شواهد مخالف باور را پیدا کنیم (برای مثال: پول نیست؟ با کمی دقت می توانیم کسب و کارهای ساده ای را پیدا کنیم که بسیار موفق و پر درآمد هستند)
- آمارهای مخالف را پیدا کنیم: مردم پول ندارند! پس چرا در همین دوران کرونا این همه رستوران و فست فود شلوغ است؟
- اطرافیانمان را عوض کنیم یا بهتر بگوییم با انسان های جدیدی آشنا شویم. انسان هایی که باورهایی که می خواهیم را به ما بدهند و آنگاه دیگر وقت نداریم با آدم های قبلی که با باورهای ما همخوانی ندارند، معاشرت کنیم ( نیاز نیست اطرافیان قبلی را حذف کنیم)
- آموزش ببینم
- ادبیات خود را تغییر دهیم: جمله هایی که به خودمان می گوییم را تغییر دهیم یعنی اگر کفش برند نیاز ندارم به خودم نگویم “اَه نمیخرم چون می خوام سرمایه گذاری کنم”، به خودمان بگوییم کفش معمولی میخرم چون این پول را می خواهم برای جای بهتری خرج کنم تا کارهای بهتری بتوانم انجام دهم. پس مراقب واژگان باشیم: نگوییم سخت است، بگوییم ارزشش را دارد.
- استفاده از و به جای اما: دوست دارم پولدار شوم اما خانواده زمان کافی را برای این کار را به من نمی دهند و این طور جایگزین کنیم که دوست دارم پولدار شوم و می خواهم زمان های زیادی را با خانواده ام باشم پس لازم است مدیریت زمان را هم یاد بگیرم.
الگوهای ACT (درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش) برای رفتار
- یاد بگیریم خودمان را از افکارمان جدا کنیم. فکرهای ما فقط افکار ما هستند و خودمان نیستیم. من این فکر را دارم ولی واقعیت من نیست و فقط فکر آن را دارم. برای مثال: در ایران نمی شود – بهتر است بگوییم من این فکر را دارم که در ایران نمی شود.
- باورهای منفی را آهنگین بخوانیم که قُبح آن بشکند و حساسیت زدایی شود (این مطلب را پروفسور استیون هیز، بنیان گذار روانشناسی اکت می گوید که پژوهشی کاملا علمی است)
- روی باورهای منفی اسم بگذاریم مثلا در ایران نمی شود( اسم آن را بگذاریم: ایران ترمز) بعد هر وقت این باور به سراغمان آمد به خودمان بگوییم: “بازم این باور ایران ترمز اومد، الان باید یه کاری بکنم”.
نشانه های احتمالی تغییر باور
- رفتارمان متفاوت می شود
- احساسمان تغییر می کند
- تفسیرمان عوض می شود (رویدادها را متفاوت تفسیر می کنیم)
- بیانمان هم متفاوت خواهد شد و تغییر می کند
نکته مهم: لطفا به کسانی که باور فقر دارند بی احترامی نکنیم (بعضی ها شرایط تغییر را ندارند، مثل کودکان کار. سعی کنیم به این افراد کمک کنیم(چه مادی چه معنوی). ** باور همه چیز نیست، اقدام هم مهم است **
درود بر شما
بسیار خوب و بجا درسنامه و اصول درستی و کاربردی در متن زیبایتان بود مانند همیشه پر بار و پر از مطالب خوب که مثل همیشه از خواندن آن لذت بردم . دانستن این نکته هم اهمیت دارد که باید بخواهیم باور خود را تغییر دهیم و دوم اینکه باید بدانیم با توجه به گسترش علم و آگاهی و دانش باورهای قدیمی شاید امروز خیلی هم به کار نیاید و میتوان با تغییراتی آنها را به روز و کاربردی تر کرد و مهمتر اینکه هر باوری ممکن است ایراداتی داشته باشد و همانطور که در متنهای قبلی فرمودید روی باور غلط و کهنه متعصب کور نباشیم . باز هم از شما بابت متن زیبایتان سپاسگزارم و همچنین از گروه شادی افزا تندرست و شاد باشید
درود بر شما
سپاسگزارم