آیا پیشنهادهای مغز برای شادی و حال خوب را بپذیریم؟ آیا همیشه پیشنهادهای مغز برای ما مفید است؟ طبیعتا مغز همیشه برای ما پیشنهادهایی دارد اما در چه زمان هایی باید به پیشنهادهای مغز گوش دهیم و چه زمان هایی نباید به پیشنهادهای مغز اهمیت دهیم؟ در این مطلب پیشنهادهای مغز برای عادت های بد و دلیل این پیشنهادها را بررسی می کنیم.
چگونه خود را معرفی می کنیم؟
اگر به تعدادی از انسان ها بگوییم که عادت های خوب و بدتان را روی کاغذ بنویسید و بعد طبق این عادت ها خودتان را معرفی کنید، معمولا افرادی که آموزش خاصی در رابطه با عادت ها و رفتار ها ندیده باشند خودشان را با عادت های بد معرفی می کنند برای مثال: من فلانی هستم و معمولا عجول هستم و انسان خوش قولی نیستم و این من را رنج می دهد و اراده کافی برای ورزش کردن ندارم و الی آخر و البته که این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آن ها می تواند محیط باشد که افراد می توانند روی ما تاثیر بگذارند یعنی اگر در یک جمع تعدادی خود را با عادت های مثبت معرفی کنند به راحتی روی فرد یا افراد دیگر هم تاثیر می گذارند و باعث می شود که برای معرفی خود از عادت های مثبت استفاده کند (اجازه دهید خیلی وارد این قسمت نشویم که مطلب طولانی شود)
پیشنهادهای مغز برای شادی و حال خوب به عادت های منفی
مغز برای عادت های منفی یکسری پیشنهاد دارد که حال ما را خوب می کند ولی اکثرا این حال خوب همان شادی زودگذر است که باعث ترشح هورمون دوپامین می شود. وقتی از عادت های منفی برای معرفی خودمان استفاده می کنیم، برای حفظ بقا و امنیت ما و برای اینکه کار به جای باریک نکشد و خدای نکرده این عادت های منفی ما را به سمت افسردگی یا کارهای منفی خطرناک هدایت نکند مغز پیشنهادهای لذت بخشی به ما می دهد مانند: خوردن یک شیرینی خوشمزه یا تماشای فیلم کمدی دلخواهمان یا پیشنهاد بیهوده گشتن در اینستاگرام.
مغز انسان برای امنیت و بقا ذاتا منفی نگر است!
اگر مغز منفی نگر نبود نسل انسان سالیان پیش منقرض می شد. تصور کنید انسان های اولیه با دیدن یک شیر درنده با آن عظمت و زیبایی فقط مجذوب زیبایی شیر می شدند و از این حیوان درنده و البته زیبا نمی ترسیدند و از خود دفاع نمی کردند یا فرار نمی کردند چه اتفاقی می افتاد؟ بله درست است میلیون ها سال پیش نسل انسان منقرض شده بود و ما الان اینجا نبودیم. پس ما نیاز به آموزش داریم که هم مثبت نگر شویم و هم عادت ها و رفتارهای درستی در ما شکل بگیرد. در مطالب بعد بیشتر این موارد را بررسی می کنیم.