چگونه معماری و اشیاء باعث شادمانی می شوند؟    

چگونه معماری و اشیاء باعث شادمانی می شوند؟

معماری و اشیاء چگونه می توانند در شادی و غم انسان ها نقش داشته باشند؟ چه اتفاقی می افتد که از دیدن نمای یک ساختمان لذت می بریم و غرق تماشا می شویم و یک سرویس ساده چینی لبخند به روی لب ما می آورد؟  چگونه این اشیاء بی جان و معماری ساختمان ها بر روی احساسات ما تاثیر می گذارند؟

چگونه معماری و اشیاء با ما حرف می زنند؟

در فرهنگ کشورهای مختلف معنی هر شی یا معماری متفاوت است یعنی هر انسانی می تواند دلیلی خاصی داشته باشد که از نمای بیرونی یک ساختمان متنفر شود یا از یک فنجان سفالی لذت ببرد. به طور کلی این شادی ها و غصه ها ریشه در ارزش های روانشناسی و اخلاقی و خاطرات ما دارد، ساعت ها می شود پای حرف های سر ستون های تخت جمشید نشست و روزها می شود از نوشیدن آب گورا و خنک یک کوزه سفالی لذت برد.

ارزش های روانشناسی و اخلاقی

طبیعتا ارزش های اخلاقی فرهنگ غرب با شرق – آسیا و اروپا کاملا با هم متفاوت است و در مواردی می توانند نقاط مشترکی داشته باشند برای مثال طاق بلند، نوک تیز یک کلیسای گوتیک برای اکثر ایرانی ها یادآور چیز خاصی نیست اما برای یک ایتالیایی می تواند یادآور فردی بی رحم و عصبی باشد و یا اکثر ایرانی ها با دیدن ظروف سفالی، سادگی، وقار و اصالت در ذهنشان نقش می بندد و یک سرویس چینی پر نقش برای یک انگلیسی یادآور یک زندگی تشریفاتی است.  

خاطراتی که در لحظه زنده می شوند

یک نگاه به شیروانی نارنجی رنگ آجری یک ساختمان، من را با خود به کیلومترها آن طرف تر در شرق آسیا در میان طبیعت سر سبز استوا خواهد برد. طبیعتِ همیشه سبزی که اکثر خانه ها سقف های کج با آجرهای رنگی دارند. در لحظه خاطرات سفر سال ها پیش زنده می شود و غرق تماشای ساختمانی با سقف شیب دار آجرهای نارنجی می شوم، ساختمانی که برای خیلی ها معنای خاصی ندارد.

البته بسیاری از معماری ساختمان ها و طراحی اشیاء ماهرانه و زیبا شکل گرفته است و این زیبایی بدون شک به انسان ها منتقل می شوند و باید مواظب باشیم که روی چه اشیاء و معماری فوکوس می کنیم. از کنار یک ساختمان مخروبه با شیشه های شکسته سریع بگذریم و از کنار ساختمانی با نمای چوب و نورپردازی زیبا و فضای سبزی هنرمندانه آهسته گام برداریم.

چای خود را در فنجانی که احساس خوبی با آن داریم، بریزیم و بنوشیم. برداریم چادر یکدستی که بر روی مبل و فرش خود کشیده ایم و ببینیم تمام زیبایی هایی را که در گوشه گوشه زندگیمان وجود دارد و شادمانه زندگی کنیم.

4 دیدگاه برای “چگونه معماری و اشیاء باعث شادمانی می شوند؟    

  1. Mohsen گفته:

    درود بر شما
    شنیده بودم که حتی تماشای اشیا و اجرام و اجسام زیبا باعث طول عمر می‌شود شاید دلیلش این است که در زمان تماشای این دسته از آثار در این دنیا نیستیم ، به باور من تمام آن زیبایی‌هایی که ما در این دست از آثار میبینیم حتما از روح لطیف ، طبع بلند و البته عشقی که در ساخت آن به کار رفته است نشات گرفته است [حتی اگر دستوری بوده باشد] مثل معبد اگرا در هندوستان و عشق میان اکبر شاه و معشوقه اش و هزاران آثار دیگر که به دست و یا دستور ساخته شده ولی در پشت آنها هزاران داستان است زیبا نهفته است شاید هم همین داستان‌ها و افسانه ها هستند که این بناها را پایدار کردند « بر افکندم از نظم کاخی بلند که از باد و باران نباشد گزند » ، هزاران بنا و هزاران اثر ساخته شده آنها که ماندنی تر بودند ماندند ، حتی برای ساختن خشن ترین چیزها هم آنجا که پای عشق در میان بود جذاب تر بود از آن دسته شاید طاق کسری با آن معماری عجیب و منحصر به فرد و تمام داستان‌های عجیب زمان خسرو پرویز و حکایت‌های حکیم نظامی . سپاس از شما بابت متنهای بسیار زیبا و تامل برانگیز بسیار لذت بردم ممنون و سپاسگزارم از نگارنده محترم و گروه محترم شادی افزا تندرست و شاد باشید

    • شادی افزا گفته:

      درود بر شما
      به نکات زیبایی اشاره کردید. حتما مهم است که چه کسانی یک ساختمان را می سازند و آجرها این ساختمان با چه احساساتی روی هم چیده می شوند و هر ساختمان می تواند داستانی داشته باشد که بدون شک روی هر بیننده ای تاثیر می گذارد.
      سپاس فراوان

دیدگاه‌ها بسته شده است.