مارتین سلیگمن (Martin Seligman) با لقب پدر روانشناسی مثبت گرا، ۶ فضیلت برتر و مشترک را میان همه فرهنگ ها ارائه می دهد: ۱ – خرد و دانایی، ۲ – جسارت و شجاعت، ۳ – انسانیت و نوع دوستی، ۴ – عدالت جویی ۵ – میانه روی و اعتدال و ۶ – تعالی و برتری . هر کدام از این مجموعه ها شامل چندین زیر مجموعه هستند که سلیگمن از آن ها به عنوان مهارت های برتر یاد می کند که با تمرین می توانیم به نقاط قوت شخصیتی خود برسیم.
در حقیقت روانشناسی مثبت گرا روی نقاط قوت تمرکز می کند نه نقاط ضعف و با فضیلت های سلیگمن و تقویت نقاط قوت می توانیم ضعف ها را پوشش دهیم.
درماندگی از نگاه مارتین سلیگمن
درماندگی یعنی فقر، تنگدستی، بیچارگی، ناتوانی، خستگی و… اما از نگاه مثبت سلیگمن شخصی درمانده است که فکر می کند کنترلی روی اوضاع ندارد، البته فقط فکر می کند و در واقعیت می تواند اوضاع را کنترل کند یا خیر ربطی به تعریف درماندگی از نگاه او ندارد و این طرز فکر باعث می شود اگر راهی هم برای کنترل اوضاع وجود داشته باشد فرد هیچ اقدامی انجام ندهد و این گرفتاری ذهنی همان درماندگی است.
حال دوباره نگاهی به ۶ فضیلت برتر سلیگمن می اندازیم: خرد، دانایی، کنجکاوی، یادگیری – شجاعت و خودباوری – نوع دوستی، عشق – رعایت حقوق دیگران، بی طرفی – بخشش، دلسوزی، فروتنی هم می تواند زیرگروه های اعتدال باشد و در آخر تعالی، قدرشناسی و امیدواری راه هایی هستند برای رهایی از درماندگی و تمام این فضیلت ها راهی است به سوی شادی و خوشبختی.
دنیای درون و طرز فکر می تواند دنیای ما را تغییر دهد و موارد بالا نیاز به تمرین دارد، هر روز، هر روز و هر روز. این فضیلت ها بخشی از زندگی ما هستند و باید بخشی از وجود ما باشند و باز تکرار می کنم شادی و خوشبختی واقعی در چند قدمی است اگر هنوز در مسیرش گام برنداشتیم فقط لازم است چند قدم برداریم و خود را به او نزدیک کنیم، دست در دست شادی گذاریم و با او همراه شویم، این مسیر حتما بسیار لذت بخش است. شاد باشید و شادی افزا.
درود بر شما
بی گمان یکی از بارزترین خصوصیات شما همین به روز بودن متنهای شماست و من هر روز از خواندن آنها لذت میبرم و این بار متن بینظیر و تامل برانگیز شما، دست مریزاد و خسته نباشید . نکته جالب در متن شما بودن نگرش واقع بینانه به مثبت اندیشی است ، به تازگی و با گسترش فنون بیان و ایجاد انگیزه کاذب به نام مثبت اندیشی حتما اتفاقات عجیبی و تفکراتی که اساسا از پایه پوچ هستن و بی منطق را در جامعه شاهد هستیم که به جز برای مجریان و برگزار کنندگان کمتر ثمره ای برای دیگران دارد اینکه دست روی دست بگذاریم و فقط نظاره گر باشیم اصلا درست نیست و این را بدانیم « تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف مگر اسباب بزرگی همه حاضر باشد » به نظر بنده اینها که فرمودید چرخهای حرکت به سمت موفقیت است. حتما و باید اصولی را که به نیکی فرمودید سرمشق زندگی ما باشد ، حتما خرد ، نوع دوستی ، شجاعت و فروتنی و … نکاتی هستند که به هر اندازه و با هر توانی انجام دهیم نمره بیست را خواهیم گرفت و فقط کافیست به سمت آنها حرکت کنیم . بسیار ممنون و سپاسگزارم از شما و گروه محترم شادی افزا تندرست و شاد باشید
درود بر شما
سپاسگزارم