اجازه دهید رفتارهای اجتماعی متقابل را با یکسری سوال شروع کنیم. تا حالا پیش آمده در برابر رفتار خوشایند و کار نیکویی که شخصی برای شما انجام داده است در پی سپاسگزاری و جبران محبت او باشید؟ یا برعکس پیش آمده که به دنبال رفتار زشت و عمل ناخوشایند شخص دیگری به دنبال انتقام از او باشید؟ به نظر شما هر دو این ها لازم است؟ اندازه و مقدار این ها چقدر باید باشد تا یک رفتار اجتماعی سالم شکل گیرد؟
رفتارهای اجتماعی متقابل، تعاملی و به اندازه
حق شناسی و انتقام قسمتی از زندگی است و کم یا زیاد همه ما آن را تجربه کرده ایم اما تعادل در این نوع رفتارها باعث شکل گیری روابط اجتماعی سالم و صمیمی می شود. مشکلات در رفتارهای اجتماعی زمانی شکل می گیرد که حد و حدود سپاسگزاری و انتقام را رعایت نکنیم.
چقدر به این جمله اعتقاد دارید : این به آن در. اگر کسی کُشت ما هم باید بکشیم؟ و اگر کسی شمش طلایی به ما داد به همان اندازه باید به او تقدیم کنیم؟ زندگی سخت خواهد شد اگر دائما در حال اندازه گیری باشیم، گاهی به جای پول، مهربانی دریافت کرده ایم و یر به یر شده ایم. گاهی گذشت می تواند مفهوم انسانیت باشد و خط بطلان محکمی بکشد بر روی قوانین انتقام. گاهی باید چرتکه و متر و خط کش را زمین بگذاریم و با قلبمان اندازه گیری کنیم. اندازه گیری کنیم در حدی که نه دیگران اجازه سو استفاده را به خودشان بدهند و نه در حدی که مفهوم زیبای گذشت و مهربانی از بین برود.
با اینکه راه رفتن بر روی لبه تیغ بسیار مشکل است اما زمانی که تلاش کنیم بهترین خودمان باشیم این حس آزادی و رهایی شکل خواهد گرفت. بدون ترحم و با عشق ببخشیم و در عین حال مواظب باشیم.
رستگاری مانند راه رفتن روی لبه تیغ دشوار است؛ از این رو تعداد رستگاران اندک است. (سامر ست موام، نویسنده انگلیسی)
درود بر شما
آنگونه رفتار کنیم که از طرف مقابلمان انتظار داریم به عبارتی « آنچه برای خود میپسندی برای دیگران بپسند» حالا راحتر میشود در مورد انتقام یا قدر شناسی گفتگو کرد این را هم همواره باید در نظر داشته باشیم که سایه مرگ از رگ گردن به ما نزدیکتر است و طوری رفتار کنیم که گویی این آخرین نفس است که میکشیم .
بسیار ممنون و سپاسگزارم از جناب اقای خسروی که زحمت جستار و نوشتار این متون را میکشید و بسیار سپاس از گروه پر تلاش شادی افزا
درود بر شما
سپاسگزاریم از شما دوست بزرگوار که همیشه یار و یاور شادی افزا بودید.
شادی هایتان افزون، روز و رورزگارتان فرخ