به طور کلی بهتر که هیچ وقت قضاوت نکنیم و اگر به هر دلیلی قصد داشتیم قضاوت کنیم بهتر است که قضاوت خود را به تاخیر بیندازیم و زود قضاوت نکنیم .
چرا قضاوت نکنیم ؟ آیا رمز شادی در این است؟
قضاوت می تواند یک نوع داوری باشد یا یک نوع انتخاب یا ارائه راه حل . تمام این موارد در حالت عادی می تواند خوب باشد یا اگر کسی از شما بخواهد که برای او راه حلی پیشنهاد دهید یا به نحوی از شما کمک بخواهد ، ارائه راه حل مناسب به شخصی که از شما کمک خواسته است بسیار خوب است .
اما وقتی داوری کردن ، ارائه راه حل و چیزهای شبیه این موارد مخرب می شود که شما قضاوت کنید یعنی عجولانه در مورد چیزی یا کسی که شاید حتی هیچ ارتباطی هم با شما ندارد نظر دهید یا به اصطلاح قضاوت کنید و به طور کلی مهمترین شکل مخرب این کار ضرری است که به خود می زنید و ذهن خود را درگیر چیزی می کنیم که به شما ارتباطی ندارد و اکر هم ارتباط دارد می تواند قضاوت شما اشتباه باشد و وضعیت بسیار بدتر خواهد شد .
متاسفانه در بسیاری از مواقع ما اصلا متوجه قضاوت های خود نمی شویم و حتی قضاوت را با غیبت ترکیب می کنیم و این مفهومش این است که در درجه اول داریم شادی را از زندگی خودمان می گیریم . شاید برای بسیاری از ما پیش آمده که با یکی از دوستانمان صحبت کردیم و پشت سر شخص دیگری غیبت کرده ایم که مثلا دیدی فلانی چقدر اضافه وزن دارد و هیچ کاری هم برای کم کردن وزن خود نمی کند و متاسفانه خواسته و ناخواسته دو عمل زشت قضاوت کردن و غیبت کردن را باهم داریم انجام می دهیم ، خواهشا قضاوت نکنیم تا همیشه شاد باشیم .
در این پادکست چه می شنویم ؟
این پادکست با صدای مهران بهروزی داستان کوتاهی است از مادری که خیلی زود در مورد دختر کوچک خود قضاوت می کند و خیلی زود هم متوجه قضاوت زودهنگام خود می شود و متاسفانه چیزی به غیر از پشیمانی برای او ندارد.
خیلی بهتر است به جای قضاوت که بسیاری از این قضاوت ها می تواند نوعی حسادت مخرب باشد با یکدیگر رفاقت کنیم و حتما رمز شاد بودن و شادکردن در این است .