بسیاری از انسان ها هر روز از زندگی لذت می برند و در حقیقت اتفاقات کوچک زندگی برایشان لذت بخش است ولی همین آدم ها گاهی ناامید می شوند و سختی های زندگی را بهانه می کنند با اینکه دنیا برای این افراد جای خیلی بدی نیست زیرا از کوچکترین اتفاقات زندگی هم لذت می برند، پس دلیل این ناامیدی چیست؟
چند نفر از ما این ضرب المثل قدیمی را می پذیریم؟ “دو روز بخور نون و تره، یک عمر بخور نون و کره” البته این دو روز می تواند چند ماه یا چند سال هم باشد. یعنی در حقیقت برای یک آینده شیرین باید سختی های امروز را به جان بخریم و داشتن زندگی شیرین بهایی دارد که امروز باید پرداخت کنیم. اما مفهوم این ضرب المثل این است که سختی بکشیم و خودمان را فدا کنیم تا به آینده ای روشن برسیم؟! مگر می دانیم چند روز دیگر زنده هستیم؟ و اگر با این ضرب المثل مخالف هستیم یعنی تلاش نکنیم و دم را غنیمت شمریم و از هر چه داریم لذت ببریم و شد شد، نشد نشد؟
قصد ندارم ذهن شما عزیزان را آشفته کنم اما قبول کنیم که نمی توانیم از کنار این سوالات بی تفاوت رد شویم.
با سختی های زندگی می شود در لحظه زندگی کرد
همه چیز بر می گرد به نگاه ما به زندگی و معنای زندگی. زندگی را چگونه تعریف می کنیم؟ اگر شخص تاثیرگذاری باشیم خوشحال می شویم یا ترجیح می دهیم به هر قیمتی پول در بیاوریم تا قصر آرزوهایمان را در آینده بسازیم؟ بدست آوردن هر چیزی بهایی دارد، باید تلاش کنیم، چالش های ریز و درشت را پشت سر بگذاریم تا به نتیجه دلخواه خود برسیم اما آیا می شود از سختی های زندگی لذت برد؟ طبیعتا بله، اگر به دنبال پول ندویم اما تاثیرگذار باشیم. اگر به دنبال پول ندویم اما شادی خود را در شادی دیگران ببینیم. اگر به دنبال پول ندویم اما … ، چقدر این پول می تواند خطرناک باشد اگر چشم هایمان فقط پول را ببیند و پول بشود هدف زندگی ما.
سختی های زندگی شیرین است اگر هدف بزرگی داشته باشیم
حتما می شود که از خیلی جنبه های دیگر هم به این موضوع نگاه کرد اما اجازه دهید این مطلب را با پول نتیجه گیری کنم که همه چیز بر می گردد به پول. زندگی شیرین است و شیرین خواهد ماند اگر پول را برای لذت های زودگذر امروزی نخواهیم (که البته پول برای تامین نیازهای اولیه زندگی برای هر شخصی حتما لازم و ضروری است). اما در کنار لذت های زودگذر امروزی به هدفی هر چقدر کوچک نیاز داریم تا از بالا و پایین های مسیر زندگی لذت ببریم و به یکنواختی و تکرار و پوچی نرسیم. در نهایت تلاش کنیم طوری زندگی کنیم که پول به دنبال ما بدود نه ما به دنبال پول.
درود بر شما
جمله «همه چیز برمیگردد به نگاه ما به زندگی و معنای زندگی » این جمله بسیاری از گره های زندگی را حل خواهد. کرد اصلا نوع نگاه ما به زندگی روش زندگی ماست ، در مورد ضرب المثل مورد بحث شک نکنید که قدیمیها بسیار سنجیده و نیکو این ضرب المثل استفاده میکردند بیاید یک نگاه کلی تر به این مسله داشته باشیم اصلا بیایید از اینجا شروع کنیم همه میدانیم کی بدنیا آمدیم ولی نمیدانیم که کی از دنیا میرویم ، موضوع مرگ علیرغم میل باطنی همه مان وجود دارد و به قول سعدی « عن قریب به شهری غریب سفر خواهیم کرد » پس وقتی با مرگ حرکت موازی داریم چرا نباید از زندگی لذت ببریم و آن را به کام خودمان و دیگران تلخ کنیم ، و از آنجا که ما نسبت به آیندگان دین به گردن داریم از بین بردن محیط زیست ، اب ، خاک و منابع و معادن و …. اصلا کار درستی نیست شاید نظر قدما در مورد « تره » همین استفاده درست از همین منابع بوده همانهایی که آنها درست در اختیار ما گذاشته اند و دنیای امروز در حال از بین بردن تک تک آنهاست شیرینی خدمت به آیندگان هم میتواند زندکی را شیرین کند و اما نکته آخر اینکه تفکیک قناعت از خساست ، زندگی کردن از زنده ماندن اینها کیفیت زندگی را مشخص میکند هستند انسانهایی که پول دارند و با ان زنده هستند و تنفس میکنند و در کنارشان آدمهایی که خیلی پول ندارند و زندگی میکنند بدانیم « زندگی آبتنی در حوضچه اکنون است » من که اکنون دارم این متن را مینویسم شاید فردا نباشم لذت ببریم از زندگی کردن و بگذاریم دیگران هم در کنارمان نفس بکشند . پول تقریبا تمام مشکلات را حل میکند ولی خوشبختی درست جلوی دستمان است
بسیار سپاس از شما متنتان خیلی تاثیر گذار بود و این آثار شما ، شما را پاینده و مانا میکند ، آنقدر که آثار ، متنها و مطالب شما را میخوانم با افتخار سبک نوشته های من هم به سمت روش نوشتاری شما رفته است ممنونم از نگارنده محترم و همچنین گروه نخبه و پر تلاش شادی افزا
درود بر شما
سپاس فراوان