رنگ عكس نوشته
عكس نوشته شوخی نیست. یك كار كاملا جدی و حرفه ای برای بیان احساسات و عواطف انسان در موقعیت های مختلف زندگی به حساب می آید. اما این كار باید خیلی تمیز و با سلیقه انجام شود. تنها در اين صورت می تواند تاثیر گذار باشد. وقتی حرف از عكس می شود چند مورد خیلی مهم به ذهن می رسد. سوژه، نورپردازی و مهم تر از همه رنگ. رنگ لباس سوژه، رنگ نور و زاویه ای كه نور تابش دارد. رنگ پس زمینه، رنگ پوست، رنگ كیف پول یا هر رنگ دیگری كه فكر كنید در عكس برداری و دنیای عكس مهم به حساب می آید.
اهميت رنگ بندی
تا اینجا متوجه شدیم كه رنگ و رنگ بندی تا چه اندازه در كیفیت عكس مهم است . خب عكس نوشته هم یک تصویر به حساب می آید كه از نوشته و متن تشكيل شده است. در این مطلب با بخش عكس كار داریم. می خواهیم بدانیم رنگ و رنگ بندی چه تاثیری روی عكس یا تصویر ما دارد و با اهمیت رنگ ها آشنا شویم.
اصلا قرار نیست بگوییم از این رنگ استفاده كنید یا نكنید. این رنگ رو ست كنید یا نه. ما می خواهیم یك سری اطلاعات رنگ شناسی در اختیار شما قرار بدهیم. كم كم شما خودتان متوجه می شوید كه دنیای رنگ ها چقدر زیباست. علم و قواعدش رو یاد می گیرید و می توانید رنگ بندی خوب را از بد ترجیح بدهید. این رنگ بندی می تواند برای ست كردن لباس، تزیین منزل و مهم تر از همه عكس نوشته باشد.
رنگ های درون شما
ما هر روز با انتخاب رنگ ها مواجه هستیم. به عنوان مثال رنگ لباس هایمان را بر اساس نیازهای روزانه مان انتخاب می كنیم.قرمز مهیج است مناسب برای جلسات شلوغ. آبی آرامش بخش است. برای مواجه با افراد سخت گیر و بد عنق. فقط لباس نیست. این بار وقتی غذایی را با رنگ خاص انتخاب می كنید، علاوه بر برطرف كردن گرسنگی، درباره نیازهای دورنی مهم نیز فكر كنید. به عنوان مثال رنگ های زردی مانند موز، محرك های ذهنی هستند. در مقابل غذا های سبز رنگ آرامش بخش هستند و به تعادل احساسات شما كمك می كنند. بشقاب پر از غذا بهترین گزینه برای درك تركیب رنگ هاست.
چگونگی تاثیر رنگ ها در عكس نوشته
رنگ ها در همه عالم نفوذ دارند. در تمام فرهنگ ها و در تمام طبیعت می توانیم رنگ را ببینیم. در آبی آسمان، در زردی آفتاب و سبزی چمن. رنگ ها در اعماق وجود ما، بر ذهن و عواطف ما نفوذ می كنند. با هر گونه دگرگونی و بهم خوردن رنگ ها سلامت ذهن و جسم و عواطف انسان به خطر می افتد.
در فرهنگ های كهن رنگ ها نقش بسیار مهمی داشته اند. مصریان باستان پالت های رنگ های اصلی را در نقاشی های مقبره های خود به كار می برده اند. در دین های مختلف رنگ ها نشانگر پیام هایی بوده است. در برخی ادیان مراسم ازدواج با پوشیدن لباس سفید كه نشانه پاكی است برگزار می شود. در چین رنگ لباس برای مراسم ازدواج قرمز است و آن ها این رنگ را خوش یمن می دانند. پس می توان با كمك گرفتن از رنگ ها و تطابق آن با فرهنگ ها و ادیان مختلف عكس نوشته های بسیار زیبایی را طراحی كرد.
برای آشنایی با نحوه سفارش عكس نوشته رایگان كليك كنيد.
دایره رنگ ها
نمی شود كه از رنگ و رنگ شناسی صحبت كنیم اما دایره رنگ ها را معرفی نكنیم. این دایره مبنای شناسایی رنگ می باشد. در هر علم و حرفه ای نیز از آن به گونه ای استفاده می شود. در نرم افزار های مختلف نیز دایره رنگ ها وجود دارد. البته آن را به شكل طیف رنگ نشان می دهند و زیر بنای رنگ ها را به كاربر نشان نمی دهند. از جمله معروف ترین این نرم افزار ها می توان به فتوشاپ اشاره كرد.
در مركز این دایره ۳ رنگ آبی، قرمز و زرد را مشاهده می كنید. به این رنگ ها ، رنگ های اصلی گفته می شود. در واقع تمام رنگ های موجود در جهان از تركیب این رنگ ها به وجود می آیند. در ویندوز غریب به ۶۴ میلیون رنگ شناخته می شود. یعنی شما می توانید از ۶۴ میلیون رنگ در عكس نوشته هایتان استفاده كنید.
در حلقه دوم چرخه رنگ نیز رنگ های ثانویه وجود دارند. این رنگ ها از تركیب رنگ های اصلی به دست آمده اند.
حلقه دوم چرخه به این صورت است :
بنفش : تركیب قرمز و آبی
سبز : تركیب آبی و زرد
نارنجی : تركیب زرد و قرمز
عجله نكنید هنوز كار ما با این رنگ ها تمام نشده است. در حلقه سوم رنگ ها نیز یك سری رنگ وجود دارد كه به رنگ های ثانویه معروف شده اند. در این بخش هر رنگ ثانویه با رنگ اصلی تركیب می شود. مثلا بنفش به حالت تیره تر و یا روشن تر در می آید. این روند در دایره رنگ ها به همین روند ادامه دارد. هر رنگ به وجود آمده می تواند با یك رنگ در رده خودش و یا در رده های مركزی تر به دست بیاید. تیره یا روشن شود و یا كلا تغییر كند و یك رنگ جدید را نمایش دهد.
رنگ سرد و گرم در عکس نوشته
یكی دیگر از مواردی كه در عكس نوشته مهم است القای احساسات است. این القا دقیقا با سرد و گرم بودن رنگ ها می تواند انجام شود. گرمی یا سردی عكس ها به درجه حرارت آن ها مربوط می شود. در مطالعات روان شناسی رنگ ها مشخص شده است كه هر رنگ حسی را در انسان ایجاد می كند. به عنوان مثال رنگ های گرم حس شوق، جنبش و گرما را به ذهن انسان ارسال می كند. رنگ های طیف آبی آرامش، انزوا و خنكی را به انسان القا می كند.
اگر به عكس دقت كنید متوجه می شوید. رنگ های گرم از قرمز تا زرد را شامل می شوند. در مقابل رنگ های سرد نیز آبی،سبز و بنفش را شامل می شوند. جالب است بدانید كه هر رنگ حس و حال مختلفی را در بدن ایجاد خواهد كرد. این رنگ ها می توانند مكمل یكدیگر باشند و یا متضاد هم باشند. در ادامه سعی خواهیم كرد بیش تر درباره روان شناسی رنگ ها صحبت كنیم.