در مطلب قبل متوجه شدیم که همه ما در درون خود یک خود مثبت(خود برتر) و یک خود منفی(خود مخرب) داریم. اکنون چگونه می توانیم این خودها را بهتر بشناسیم و چگونه می توانیم کنترل اوضاع زندگی را از خود مخربمان بگیریم؟
خود برتر و مخرب را روی کاغذ بیاوریم
خصوصیات تحسین برانگیز خود را روی کاغذ بنویسیم مثلا:مهربان، شجاع، صبور، قوی و هر صفت خوبی که در خود احساس می کنیم و برای آن به خود افتخار می کنیم.
اکنون از خود برترمان یک شخصیت بسازیم. جنسیت آن چیست؟ مذکر است یا مونث؟ شبیه چه حیوان یا موجود افسانه ای است؟ قدرت افسانه ای آن چقدر است؟ حالا این شخصیت را نقاشی کنیم، نگران نباشید قرار نیست یک اثر هنری خلق کنیم، فقط روی کاغذ بکشیم و آن را به دیوار اتاقمان آویزان کنیم، اجازه بدهیم هر روز این نقاشی را ببینیم. شاید در نظر اول این کار بچه گانه باشد اما این پیشنهاد مایک بایر بنیانگذار و مدیر عامل CAST Centers و نویسنده کتاب های یک تصمیم و خود برتر است.
برای خود مخربمان هم همین کار را انجام دهیم. روی کاغذ رفتارهایی که دوست نداریم را بنویسیم مثل عصبانیت، بی دقتی، لجبازی و… . حال برای خود تخریب گر خود نام و شخصیتی بسازیم، می تواند یک شخصیت عجیب و غریب و کارتونی باشد که هر چقدر مضحک تر باشد راحت تر می توانیم رفتارهای بدمان را کنار بگذاریم.
اجازه ندهیم خود مخرب کنترل اوضاع را به دست گیرد
اگر بخش تخریب گر ما کنترل را به دست گیرد حتی صبور ترین و مهربان ترین انسان ها هم عصبانی و پرخشاگر خواهند شد. همه ما خود منفی و مخربی در وجود خود داریم و نباید اجازه دهیم کنترل اوضاع را به دست خود منفی بیفتد و با شناخت این خود منفی می توانیم رفتارهایمان را راحت تر کنترل کنیم.
خود مخرب از کجا می آید؟
امکان دارد خود منفی و تخریب گر ما از گذشته دور یا نزدیک به امروز آمده باشد. حتی نزدیک شدن به آن اتفاقی که در گذشته رخ داده، می تواند خود منفی و مخرب ما را نمایان کند. شاید در گذشته در یک ترافیک سنگین گرفتار شدیم و به امتحان مهم مدرسه دیر رسیدیم و امروز هر ترافیکی ما را نگران می کند که نکند دیر به سر کار یا قرار ملاقاتمان برسیم و خود مخرب ما در هر ترافیکی نمایان می شود و کنترل اوضاع را در دست می گیرد. هر چقدر خود تخریب گر خود را بهتر بشناسیم احتمال اینکه بتوانیم کنترل اوضاع را از دست او بگیریم بیشتر است.
رفتارهایمان را با هم مقایسه کنیم
به چند موقعیت اخیر زندگی خود فکر کنیم و بررسی کنیم که خود منفی مان رفتارهای ما را کنترل کرده است یا خود مثبت مان. بررسی این رفتارها می تواند کمک کند که خود برتر و خود تخریبگرمان را بهتر بشناسیم و بتوانیم راحت تر کنترل اوضاع را به دست خود برتر و مثبت خودمان بسپاریم.
درود بر شما
هزاران آیتم ریز و درشت و هزاران سایش و اصطحکاک با اطرافیان و هر چیز که با آن در ارتباط هستیم شخصیت ما را میسازند برای همین هیچ دو نفری در جهان شبیه به هم نیستند و در مواقع مشابه تصمیمات یکسانی نمیگیرند با این همه ( همانطور که در متنهای قبلی شما از این سلسله مباحث بررسی کردیم ) باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا آنچه معرفی نامه ما باشد از من خود برتر صادر گردد هر چند میدانیم قدرت و توان من مخرب بیشتر است اما اگر بتوانیم خود معرفی خود را با من برتر ( البته آنچه شما به آن اطلاق نمودید) آنوقت به سمت آنچه میرویم یه شخصیت مثبت میشود باید این را هم در نظر بکیریم که توان انسانهای متفاوت، متغیر است . بسیار متن زیبا و تامل انگیزی بود از شما بسیار سپاسگزارم و از گروه محترم شادی افزا تندرست و شاد باشید
درود بر شما
سپاسگزارم